Aviva torna-miért érdemes kipróbálni?

11

Az Aviva torna egy olyan módszer, amely során az ember kapcsolatot teremthet saját testének természetes funkcióival, ezáltal elérve kiegyensúlyozott működését.

A női szervezet a kisbaba fogantatásától kezdve és a terhesség alatt is jelentős hormonális és testi változásoknak van kitéve. Ebben az időszakban a kismama immunrendszere kicsit legyengül, annak érdekében, hogy a magzat ne lökődjön ki, ezért a leendő anyukák kiszolgáltatottabbak lehetnek a fertőzésekre és a betegségekre. Az aviva torna jó kondícióban tartja a női testet, hogy minél könnyebben viselje a várandósság időszakát, illetve erősíti a kismama immunrendszerét is. Az aviva módszer kifejezetten a várandós kismamák részére összeállított gyakorlatokból áll, melyek segítik a leendő anyukák testi és lelki felkészítését az anyává válás folyamatában. Az aviva terhes torna előnyei a kismamák számára:

  • megkönnyíti a szülést, illetve gyorsítja a szülés utáni felépülést, regenerálódást
  • segít a várandós kismamáknak testük jó kondícióban tartására
  • a gyakorlatok erősítik a nagy tehernek kitett gerincet
  • segíti elsajátítani a szülés közbeni helyes légzést
  • segít megőrizni a helyes testtartást
  • nagymértékben javítja a vérkeringést, amelynek köszönhetően a baba több oxigénhez és tápanyaghoz juthat
  • elősegíti a magzat egészséges fejlődését
  • javítja az egyensúlyt, illetve a koordinációs képességet
  • biztosítja a gerinc rugalmasabbá válását

Miért előnyös várandósan tornázni?

Azért, hogy a várandósság idején elősegítsük a magzat megfelelő fejlődését, illetve , hogy felkészüljünk magára a szülésre. A terhesség alatt a kismama a számos pozitívum mellett rengeteg veszélynek van kitéve. Éppen ezért, ebben az időszakban az a legfontosabb, hogy biztosítsuk a magzat megfelelő ellátását. A várandós torna nagyrészt a helyes légzéstechnika elsajátításáról szól, hiszen a szülés folyamán a légzéssel is lehet csillapítani a fájdalmat, illetve szülés alatt a méh rendkívül nagy munkát végez, amihez rengeteg oxigénre van szüksége.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk online vagy akár személyes tanfolyamainkon is. A tanfolyamokon való részvétel előzetes egyeztetés alapján történik.

Related Posts

Leave a Reply

4 × 1 =