Aviva torna: A várandósság előtt, alatt és után

11

A mozgásnak számos előnye van várandósság alatt. Segít energikus maradni, ezáltal felkészít a szülésre. A hormonok miatt elég szélsőséges hangulat is előfordulhat a terhesség alatt. A mozgás sok esetben javítja a hangulatot és a kellemetlen tüneteket is. Ebben a kilenc hónapban sok sport tiltó listára kerül. Mégis találkozhatunk olyan mozgásformákkal, amik kifejezetten ajánlott a várandósság alatt.

Az Aviva módszer számos jótékony hatással van a női, illetve a férfi szervezetre. Meddőség ellen is ajánlott, mivel számos nő életében meghozta a kívánt változást. Több ezer PCOS-ben küzdő nő számolt be arról, hogy az Aviva torna hatására várandós lett, holott az orvosok lemondtak róluk vagy a tornát javasolták. Mikor már megtörtént a foganás utána is fontos ez a torna, hiszen mozgás során több oxigén jut a magzathoz, több inger éri, ami segíti a fejlődést. Kutatások bebizonyították, hogy az a kismama, aki mozgott várandóssága alatt, annak kevesebb fájdalomcsillapítóra volt szüksége szülés során, kisebb arányban metszettek gátat náluk és sokkal előbb regenerálódott a testük.

Vannak azok a tipikus várandóssági tünetek, amik a terhességet sokszor rémálommá teszik, mint például: hátfájás, puffadás, székrekedés. A megfelelő testmozgással ezek a panaszok csökkenthetőek. Ne felejtkezzünk meg az álmatlan éjszakákról sem. A mozgás ebben is segít. Mozgás során több oxigénhez jut a szervezet és előbb is elfárad a testünk, így könnyebben fog menni az alvás és jelentősen kevesebb álmatlan éjszakánk lesz.

Az Aviva tornát ugyan úgy kell végezni, mint terhesség előtt, alatt és után. A tizennyolc gyakorlatosból álló módszer nem változik, maximum a gyakorisága. Ha várandósság előtt heti négyszer végezted az Aviva gyakorlatokat, nem feltétlenül fogod várandósság alatt is ennyiszer csinálni. Annyit kell mozogni amennyi jól esik, de heti egy-két alkalmat azért érdemes beiktatni, hogy a baba fejlődése normális ütemben haladjon és a terhességi tüneteket is enyhítse. Heti egyszer legalább szüksége van a szervezetnek a mozgásra a terhesség idején is.

 
 
 

Related Posts

Leave a Reply

egy × kettő =