Aviva terhes torna-avagy miért előnyös a kismamák számára?

Az aviva várandós torna segíti felkészíteni az anyát a szülés gördülékeny lefolyására, illetve mind a testi mind a lelki állapot stabilizálásában is közrejátszik.

A női szervezet a kisbaba fogantatásától kezdve és a terhesség alatt is jelentős hormonális és testi változásoknak van kitéve. Ebben az időszakban a kismama immunrendszere kicsit legyengül, annak érdekében, hogy a magzat ne lökődjön ki, ezért a leendő anyukák kiszolgáltatottabbak lehetnek a fertőzésekre és a betegségekre.

Az aviva torna jó kondícióban tartja a női testet, hogy minél könnyebben viselje a várandósság időszakát, illetve erősíti a kismama immunrendszerét is. Az aviva módszer kifejezetten a várandós kismamák részére összeállított gyakorlatokból áll, melyek segítik a leendő anyukák testi és lelki felkészítését az anyává válás folyamatában.

Az aviva terhes torna előnyei a kismamák számára:

  • megkönnyíti a szülést, illetve gyorsítja a szülés utáni felépülést, regenerálódást

  • segít a várandós kismamáknak testük jó kondícióban tartására

  • a gyakorlatok erősítik a nagy tehernek kitett gerincet

  • segíti elsajátítani a szülés közbeni helyes légzést

  • segít megőrizni a helyes testtartást

  • nagymértékben javítja a vérkeringést, amelynek köszönhetően a baba több oxigénhez és tápanyaghoz juthat

  • elősegíti a magzat egészséges fejlődését

  • javítja az egyensúlyt, illetve a koordinációs képességet

  • biztosítja a gerinc rugalmasabbá válását

Miért előnyös várandósan tornázni?

Azért, hogy a várandósság idején elősegítsük a magzat megfelelő fejlődését, illetve , hogy felkészüljünk magára a szülésre. A terhesség alatt a kismama a számos pozitívum mellett rengeteg veszélynek van kitéve. Éppen ezért, ebben az időszakban az a legfontosabb, hogy biztosítsuk a magzat megfelelő ellátását. A várandós torna nagyrészt a helyes légzéstechnika elsajátításáról szól, hiszen a szülés folyamán a légzéssel is lehet csillapítani a fájdalmat, illetve szülés alatt a méh rendkívül nagy munkát végez, amihez rengeteg oxigénre van szüksége.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk online vagy akár személyes tanfolyamainkon is. A tanfolyamokon való részvétel előzetes egyeztetés alapján történik.

Featured Posts
Posts Are Coming Soon
Kövess minket!
Recent Posts