Aviva torna: A várandósság előtt, alatt és után

July 23, 2020

A mozgásnak számos előnye van várandósság alatt. Segít energikus maradni, ezáltal felkészít a szülésre. A hormonok miatt elég szélsőséges hangulat is előfordulhat a terhesség alatt. A mozgás sok esetben javítja a hangulatot és a kellemetlen tüneteket is. Ebben a kilenc hónapban sok sport tiltó listára kerül. Mégis találkozhatunk olyan mozgásformákkal, amik kifejezetten ajánlott a várandósság alatt.

 

 

 

Az Aviva módszer számos jótékony hatással van a női, illetve a férfi szervezetre. Meddőség ellen is ajánlott, mivel számos nő életében meghozta a kívánt változást. Több ezer PCOS-ben küzdő nő számolt be arról, hogy az Aviva torna hatására várandós lett, holott az orvosok lemondtak róluk vagy a tornát javasolták. Mikor már megtörtént a foganás utána is fontos ez a torna, hiszen mozgás során több oxigén jut a magzathoz, több inger éri, ami segíti a fejlődést. Kutatások bebizonyították, hogy az a kismama, aki mozgott várandóssága alatt, annak kevesebb fájdalomcsillapítóra volt szüksége szülés során, kisebb arányban metszettek gátat náluk és sokkal előbb regenerálódott a testük.

 

Vannak azok a tipikus várandóssági tünetek, amik a terhességet sokszor rémálommá teszik, mint például: hátfájás, puffadás, székrekedés. A megfelelő testmozgással ezek a panaszok csökkenthetőek. Ne felejtkezzünk meg az álmatlan éjszakákról sem. A mozgás ebben is segít. Mozgás során több oxigénhez jut a szervezet és előbb is elfárad a testünk, így könnyebben fog menni az alvás és jelentősen kevesebb álmatlan éjszakánk lesz.

 

Az Aviva tornát ugyan úgy kell végezni, mint terhesség előtt, alatt és után. A tizennyolc gyakorlatosból álló módszer nem változik, maximum a gyakorisága. Ha várandósság előtt heti négyszer végezted az Aviva gyakorlatokat, nem feltétlenül fogod várandósság alatt is ennyiszer csinálni. Annyit kell mozogni amennyi jól esik, de heti egy-két alkalmat azért érdemes beiktatni, hogy a baba fejlődése normális ütemben haladjon és a terhességi tüneteket is enyhítse. Heti egyszer legalább szüksége van a szervezetnek a mozgásra a terhesség idején is.

Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts

September 23, 2015

September 15, 2015

Please reload

Archive
Search By Tags
Please reload

Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

​© Németh Krisztina AVIVA oktató +3620 3862679

  • Twitter Clean
  • w-facebook