Bemutatkozás

 

Németh Krisztinának hívnak és 2012-ben kezdtem el komolyan foglalkozni az AVIVA tornával.

Testnevelési Főiskolán végeztem.

AVIVA torna oktatói pályafutásom előtt aerobik oktató voltam.

Sokaknak az az első kérdése, hogy mi vitt rá, hogy találkoztam ezzel a mozgás formával.

Mint minden fiatal, én is kűzdöttem a sexuális védekezés problémájával. Nőgyógyászom javaslatára elkezdtem szedni egy hormonkészítményt, fogamzásgátlót. Ennek meg voltak az akkori eszemmel a pozitív hatásai. Pontosan megjövő menstruáció, fájdalom mentes menstruálás és ami a legfontosabb, a biztonságos együttlét a kedvesemmel.

Idővel azonban megjelentek a mellékhatások rajtam és barátnőimen is. Sajnos sok probléma felütötte a fejét, csupán pár csepbe jelentkező menstruáció, fejfájás, ciszták, trombózis veszély és még sorolhatnám.

Ebből kifolyólag természetesen abbahagytam a gyógyszer szedését és minél hamarabb szándékoztam a rendes hormonháztartásomat visszahozni. így kerültem kapcsolatba Tóth Líviával, aki megtanította nekem és sok más nőnek a tornát.

Fél év folyamatos gyakorlás után minden probléma eltűnt, sőt, a torna hatására sok pozitív dolog is történt a testemben. Fájdalom mentes menstruáció, pontos ciklus, kicsattanó egészség, izmosodás, alhasi zónám feszessége. Mindezt magam értem el, kemikáliák segítsége nélkül.

 

Úgy gondolom minden nőnek tanítani kellene ezt a mozgáskultúrát a gimnáziumban, hiszen egy biztos tudást és megoldást tarthat az a kezében, aki ismeri ezeket a mozdulatokat.